Hopp til hovedinnholdet

Pappa er sint og jeg er redd

Jente 15 år
 

Spørsmål

Her om dagen var pappa sint på broren min for noe veldig teit og han ble kjempe sint. Jeg sa til han at skulle roe seg ned men da fikk jeg i respons "hold kjeft". Så kom han blutselig brusende inn på rommet mitt og skrek nesten. Jeg ble redd av bare det, så kjøp han meg i armen og sa at jeg skulle slutte å si at han skulle roe seg. Jeg sa stopp mer enn ti ganger men han fortsatte bare. Sp sa jeg "jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte nå" så svarte han "bare gråt du" bare jeg skriver dette så gråter jeg. Mamma kom inn og hun sa eller gjorde ikke noe. Som vanlig blir hun bare enig i deg pappa sier, selvom jeg tror hun har andre meninger. Og han gjorde meg redd jeg gråt hele natta og jeg sov så vidt. Alle i familien spurte om jeg ville snakke med dem men ble så lei meg. Han skremte meg og hver gang pappa blir sur har jeg alltid vært redd for han fordi plutselig så blir han veldig veldig sint. Lurte på om dette er alvorlig at jeg burde snakke med noen?(har skjedd før, men ikke ofte)

Besvart 23.12.2018 10:47
 

Svar
Hei jente 15 år

Dette er vanskelig for deg og det kan være til god hjelp for deg og snakke med noen. Når du har blitt så redd at du går å tenker på dette er det alvorlig. Det skal ikke være sånn at du er utrygg hjemme. Det er ikke greit at pappa mister besinnelsen og blir så sint at du blir redd. 

Det å snakke med noen gjør ofte at ting blir enklere å bære og kanskje ikke så vanskelig å tenke på. Kan du snakke med mamma om hendelsen? Kanskje du kan få henne på tomannshånd og fortelle henne hvordan du har opplevd dette. Snakk med noen du stoler på eller ta kontakt på helsesøster på skolen din.

Ønsker deg alt godt! 

Legger ved noen artikler du kan lese.

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold