Hopp til hovedinnholdet

Pappa mishandler meg. vold i hjemmet

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg blir slått ca 3 ganger i mnd. Det gjør vondt. Tårene kommer. De kommer fordi det gjør vondt. De kommer fordi jeg er glad i han som påfører meg skade og de kommer fordi jeg ikke vil si ifra. For jeg vet langt inne at dette er min far og jeg er glad i han. Han har selv blitt behandlet sånn når han var liten, så har forståelse. Men jeg kunne ønske det ikke var sånn. Jeg kunne ønske jeg ikke gråt til jeg sovnet. Jeg kunne ønske jeg ikke fikk selvmordstanker. Jeg kunne ønske han ikke gikk igjennom dette og jeg kunne ønske det fantes en løsning. Jeg vil si det men samtidig ikke. For jeg vet jeg kommersiell til å miste foreldrene mine. Foreldre jeg er glad i. Foreldrene som har hatt meg hele livet og foreldrene som har passet på meg. Det er min skyld og alle kommer til å se annerledes om jeg sier det. Det er jo jeg som har påført meg skader ved å gjøre feil. Men jeg er usikker. Jeg er usikker og vet ikke noe. Jeg er usikker å er langt borte.-Venninna mi skrev dette,hun tør ikke sende selv

Besvart 28.12.2018 18:19
 

Svar
Hei

Du skriver at dette gjelder venninna di. For at venninna di skal få det bedre, må hun snakke med noen voksne om dette. Det er ikke sånn at alle barn nødvendigvis flyttes fra foreldrene sine om de utsettes for vold, slik venninna di gjør av sin far. Det kan være ulike måter hele familien kan få hjelp på, og det kan være hjelp som er tilrettelagt for enkeltpersoner i familien. F.eks. kan hennes far få hjelp, slik at han slutter å slå. Slik du skriver tyder det på at faren hennes også har hatt en vond oppvekst, og da trenger han kanskje hjelp til å finne nye måter å håndtere følelsene sine. Det høres også ut som om venninna di trenger noen å ptate med slik at hun kan finne nye måter å håndtere vonde ting på. Uansett så er det ikke lov til å slå barn, samme hvor vondt man selv har det. Venninna di kan gjerne ringe eller sende mail til Alarmtelefonen for barn og unge, så kan vi hjelpe henne videre.


Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Merete Lindtner

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold