Hopp til hovedinnholdet

Jeg var i slåsskamp på nyttårsaften - hva blir straffen?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg ble får full nyttårsaften å endte opp med å slåss mot 2 17 åringer så politiet tok meg å jeg måte sove i glattcella når jeg våknet viste de meg bilde av de jeg slåss mot en av dem hadd litt blod i ansiktet å han andre var bare litt hoven jeg blir også anmeldt får ordensforstyrrelse. Jeg er i Konfliktrådet fra før av å jeg lurte på om hva straffen blir og om jeg får fortsette i konflikt rådet jeg har også blitt tatt får å slåss før i tiden Men dt var før jeg ble 18 år så jeg lurer på hva som skjer neste

Besvart 03.01.2019 13:15
 

Svar
Hei

Straffen for ordensforstyrrelse er bot eller fengsel inntil seks måneder, jf. straffeloven § 181. Straffen for volden avhenger av om det regnes som kroppskrenkelse (strafferammen er bot eller fengsel inntil 6 måneder), grov kroppskrenkelse eller kroppsskade (strafferammen er fengsel inntil 6 år).

Det er vanskelig å si hva som kan bli den konkrete straffen, dette kommer an på flere forhold, som du kan lese om her

Du skriver at du er i konfliktrådet fra før av. Det er ikke slik at man "er" i konfliktrådet, men påtalemyndigheten kan overføre en straffesak til konfliktrådet. Du skriver ikke noe om hvorvidt saken som allerede er i konfliktrådet er en straffesak, og i så fall om det er blitt inngått en avtale og hva denne avtalen innebærer. Hvis det du nå ha gjort er et brudd på en inngått avtale, vil nok dette få betydning for muligheten til å løse disse nye sakene gjennom konfliktrådet igjen. Du kan ringe politiet og spørre dem om dette, så får du et sikkert svar. 

Du skriver at du er blitt anmeldt, og spør om hva som vil skje videre. Politiet vil nå etterforske saken, og deretter bestemme seg for om det vil bli reist tiltale for retten eller ikke. Du kan når som helst kontakte etterforskningsansvarlig i politiet, og senere påtaleansvarlig, og spørre om hva som er status i saken. 

Lykke til!

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer

Hva kommer på rullebladet (politiattesten)?

Sinna gutt (colourbox.com)

Det er ikke meningen at et lite feilskjær skal forfølge en person livet ut. Derfor er det satt strenge rammer for om politiet kan utlevere opplysninger om deg, og i så fall hvilke opplysninger de kan gi.

Les mer

Bruker du vold når du blir sint?

Sinna?

Er du ofte aggressiv? Slår du andre når du blir sinna eller fortvila? Har du hevntanker nesten daglig? Hvis du får ja på et eller flere av spørsmålene, kan det være du har et volds- eller aggresjonsproblem.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold