Hopp til hovedinnholdet

Min venninne blir utsatt for vold hjemme

Jente 13 år
 

Spørsmål

Vennina mi har det vanskelig hjemme. Vi har en venne gjeng men hemligheter å ting som skjer hjemme forteller hun bare til meg. Hun kommer med blåmerker å små sår på skolen hele tiden så jeg spurte om det gikk bra men det tokk hene nesten et år da vi satt os ned å pratet hun begynte å gråte å fortalte at henne hadde blit slåt og klypi hjemme jeg har fortalt det til mamma å hun har skrevet beskymringsbrev! Men det har gåt månter å det skjer ingenting og jeg går hverdag å beskytter meg før henne hun er BESTE VENNEN MIN.

Besvart 05.01.2019 14:42
 

Svar
Hei

Det er flott at din venninne har betrodd seg til deg om hvordan hun har det hjemme. Det er tydelig at hun stoler på deg og kanskje ser det som en mulighet for at hun får hjelp. Det er også flott at du har snakket med din mor som har skrevet bekymringsmelding. Det kan nok hende at det har skjedd noe i familien selv om du ikke vet om det. Dersom det er barnevernet meldingen har gått til, vil det være slik at dere ikke får beskjed selv om de gjør noe. De har taushetsplikt om dette. Men om det skjer noe igjen, eller om venninnen din forteller noe mer, kan moren din sende ny melding. Det er viktig. Det kan også hende det er bra om du forteller venninnen din at moren din har sendt melding. Snakk med moren din om dette, det vil kunne lette presset for deg. Det er flott at du snakker med moren din og at du er en god støttespiler for din venninne. 


Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold