Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble angrepet av to hunder - kan jeg få erstatning?

Annet 16 år
 

Spørsmål

Når jeg var på vei til skolen så var det 2 hunder som angrep meg. Hundene hadde ingen eier til stedet eller bånd. Jeg fikk meg unna med hevelse og skade på hånda, kneet og i fjeset. Jakken min som er veldig dyr ble også ødelagt. Men problemet er at eg ikke vet hvem som eier hundene. Uansett hva grunnen er så er det dumt å la 2 svære hunder løpe rundt uten eier der barn passerer hele tiden til skolen. PS. Hundene angrep, men bet ikke. Ødela klær og skrapte meg. Hva er mine rettigheter? Kan jeg få Erstatning?

Besvart 13.01.2019 13:48
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. 

Jeg er helt enig med deg i at det er uansvarlig og dumt å la hundene sine løpe løse, og særlig når hundene har en slik atferd som du beskriver.  

Når hunder angriper, så er det eieren som har ansvaret. Eieren kan bli erstatningspliktig hvis hunden(e) har ødelagt andres eiendeler. I din situasjon blir det vanskelig å kunne få erstatning, fordi du ikke vet hvem som eier hundene. 

Du kan jo forsøke å finne det ut ved å forhøre deg med folk som bor i nærområdet. Du kan også snakke med foreldrene dine, og så kan dere sammen vurdere om dere skal kontakte politiet. 

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold