Hopp til hovedinnholdet

Vil arr etter selvskading forsvinne?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har gjort noe veldig dumt!!! Jeg var så lei meg at jeg kuttet meg selv på armen, jeg angrer så sinsykt mye!! Jeg elsker hvor myk armen er på innsiden og nå har jeg ødelagt det. Er det en mulighet for at arr forsvinner? Beskrivelse av arret: det er noen få ved siden av hverandre, to av de har en liten blodskorpe, men det er akkuratt som et blodig papirkutt. Er det mulig at det går vekk? Jeg vil ikke begynne meg selvskading, det er ikke meg, det var bare noe jeg ville prøve, se om det hjalp på smerten, noe jeg ikke syntes! Og nå er jeg redd for hvordan folk vil reagere, vil ikke ha arr!!!!

Besvart 23.01.2019 10:33
 

Svar
Hei jente 15 år

Så bra å lese at du ikke vil fortsette med selvskading. Selvskading er ingen god strategi for den smerten du følelesesmessig har.

Arrene en får etter selvskading vil ikke forsvinne helt, men de vil bli mindre synlig etterhvert. Arrene blekner litt fargen.  

Det hjelper for de aller fleste å snakke med noen når de har det vondt og vanskelig. Du kan få god hjelp og få det bedre om du klarer å snakke med noen voksne du har tillit til. Det kan være helsesykepleier på skolen, foreldrene dine, læreren din eller noen andre voksne du har rundt deg. Ikke gå alene med det som plager deg, oppsøk hjelp. 

Les gjerne artiklene som ligger under svaret mitt. De kan være nyttig for deg.

Lykke til videre.

Med vennlig hilsen helsesykepleier/ jordmor, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Har du arr?

Arr på en arm (colourbox.dk)

Ett arr, mange arr, dype arr, grunne arr. Hvordan vil de bli og hva kan gjøres?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold