Hopp til hovedinnholdet

Jente som blir slått hjemme og syns livet er vanskelig.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg blir slått hjemme, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre? Det er noen ganger hvor jeg har bare lyst til år rømme hjemmefra og aldri komme tilbake. Jeg vil ikke bo her eller leve lenger

Besvart 21.01.2019 16:46
 

Svar
Hei jente 15 år

Det er fint at du skriver til ungd.no og forteller hvordan du har det. Det som er det viktigste å si til deg er at ingen barn eller unge skal oppleve å bli slått hjemme, det er faktisk forbudt i Norge. Hjemmet skal være et trygt og godt sted å være hvor foreldre støtter og hjelper deg med det som er vanskelig.

Du bør ta kontakt med en lærer, helsesøster eller en annen voksen person du har tillit til. De kan hjelpe deg å melde fra til barnevernet der du bor eller til andre om hvordan du har det. Du sier også at du ikke vil bo der du bor og at du ikke har lyst til å leve lenger. Dette sier noe om hvor vanskelig det er å være deg for tiden og det er viktig at du får noen å snakke med som kan hjelpe deg videre.

Hvis du ikke klarer å få det til alene, kan du ringe til oss på Alarmtelefonen for barn og unge. Vi kan hjelpe deg å komme i kontakt med andre voksne der du bor som vil kunne hjelpe deg. Det er gratis å ringe.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold