Hopp til hovedinnholdet

Jeg har mottatt grove trusler, hva gjør jeg?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg er 15 år (snart 16) og har mottatt grove trusler om vold fra en person som bor ikke for langt unna. Truslene har skapt frykt, og jeg er redd for egen sikkerhet. Personen har vært involvert i flere voldsepisoder så tror truslene er reele. Vil helst unngå å anmelde eller gå til politiet, men det er en mulighet hvis det ikke er noen bedre løsning. Er det noe jeg kan/bør gjøre for å stanse dette?

Besvart 05.02.2019 18:24
 

Svar
Hei Gutt 15år

Du forteller at du er utsatt for grove trusler og er redd for egen sikkerhet samtidig som du ikke her så lyst til å melde fra til politiet.

Jeg syntes du skal gi beskjed til en voksen du stoler på om hva som har skjedd. Sammen kan dere prøve å finne en løsning. Jeg syntes også at du skal ta en prat med politiet slik at de får vite at det er en person i området du bor som driver å truer ungdom. Dette er ikke lov og jeg tror politiet kan hjelpe slik at dette ikke skjer med flere.

Du er velkommen til å ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. Her kan du være anonym og snakke med en voksen som kan prøve å hjelpe deg.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer

Har du opplevd trusler, hets eller hat på grunn av den du er?

Kommentarfelt, sosiale medier og blogger fylles ofte opp av hets, trusler og hat mot personer basert på fordommer. Har du eller noen du kjenner opplevd det?

Gå til vote


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold