Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal skolen behandle en voldssak?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på hvordan skolen skal behandle en voldsak. Jeg og en kompis ble slått av en på skolen i skole tia. Den eleven som slo meg fikk ikke den straffen jeg og kompisen min mente den eleven skulle ha fått. Han skulle egentlig blitt utvis men den eleven ble ikke det. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 27.02.2019 13:42
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet!

Når en elev gjør noe ulovlig, f. eks. slår, skal skolen vurdere hvilken reaksjon eleven bør få. Skolen må også tenke på hva som er best for alle elevene. Det er ikke noe automatikk i at eleven som slår skal bli bortvist.

Mange skoler bruker megling mellom elever der det har vært vold eller konflikt. Da er fokus på å reparere forholdet mellom elevene slik at man kan sikre at det ikke skjer igjen og legge dette bak seg. Konfliktrådet er også dyktige på å megle. Ta kontakt med konfliktrådet hvis du tror dette kan være noe for dere.

Du har også mulighet til å politianmelde det som skjedde hvis du er blitt skadet og opplever at eleven som slo slipper for lettvint fra dette.

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer

Hvem kan straffes?

fengsel (colourbox.com)

Fengsel? Samfunnsstraff? Forvaring? Her kan du lese om hva som skal til for å straffe noen, og om hva straffen kan bli.

Les mer

Ungdomsoppfølging og ungdomsstraff

Jente foran murvegg (colourbox.com)

«Jeg er fornøyd med at jeg fikk en sjanse til». Ungdom som begår alvorlige kriminelle handlinger skal straffes for det, men er du under 18 år er det en mulighet for å slippe soning i fengsel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold