Hopp til hovedinnholdet

Hvordan takle voldtekt.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei Jeg lurer på hvordan man skal takle en voldtekt? Jeg sliter med å snakke om det! Faren min presser meg veldig til å snakke om det. Jeg liker ikke å gå ut, er redd for å møte han som gjorde det, liker heller ikke at folk rører på meg.

Besvart 11.03.2019 20:13
 

Svar
Hei jente 18 år.

Hei, så fint at du skriver og ikke bærer på dette alene. Det er riktig at du har best av å fortelle det og snakke om det. Du kan eventuelt kontakte et senter  for seksuelle overgrep i nærheten av der du bor. Der kan du få gratis samtaletimer. Du kan også prate med helsesøster, legen din eller en annen voksen du stoler på. Du kan også ringe hit, være anonym. Vi er en døgnåpen telefon.
Landsdekkende telefonnr er 80057000, nettadresse er: www.incest80057000.no
Lykke til videre.

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Jente bak en glassrute (colourbox.com)

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

Les mer

Hvordan takle en ubehagelig opplevelse

Jente med lukkede øyne (colourbox.com)

Mange som har opplevd noe vondt får en uro i kroppen i ettertid. Kroppens alarmberedskap fortsetter utover den kritiske situasjonen, og det er vanskelig å roe seg ned igjen. Det er heller ikke uvanlig å kjenne på uro og stress i kroppen uten å ha opplevd noe traumatisk. Her er gode råd.

Av psykolog, dr. philos Atle Dyregrov, Senter for Krisepsykologi

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold