Hopp til hovedinnholdet

Mishandles i forholdet. Vil bort. Redd for hva han kan finne på? Hjelp.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er sammens med en som er 25 og sint ung mann. Vet at x bestevnnina(xsen hans) mi sa mye om at han var voldelig og sint person, men trodde henne ikke siden han virket helt motsatt da jeg begynte og treffe han. Men dagene gikk og vi ble tryggere på hverandre siden vi da flyttet sammen. Vi har hatt en del kranglinger der han har utagert med vold som feks: tatt kvelertak, prøvde og vri om nakken, tatt pute i annsiktet og sittet oppå den så at jeg ikke hadde sjans til og puste, direkte slått i annsiktet, blitt bitt i heile annsiktet der jeg har syøblødd, og sparket på. Men toppen av kaken så har han alltid stengt meg inne på badet sammens med han og tatt telefonen min sån at jeg ikke hadde sjans til og stikke av eller ringt etter hjelp. Vil slå opp og anmelde, men tørr ikke siden jeg ikke vet hva han kan finne på og gjøre mot meg. Hva gjør jeg?

Besvart 13.03.2019 10:53
 

Svar
Hei 

Ring nærmeste  krisesenteret og forklar at du kommer dit. Du kan få spørsmål om hvorfor du kommer. Vær ærlig om samboeren din. 

Flytte inn og få hjelp til å anmelde han samtidig som du har et trygt sted du kan bo. 

Du kan og kontakte helsestasjon for ungdom og få samtaler og mer informasjon om lokalehjelpetiltak. 

Går du på skole eller studerer er det studieveiledere som kan hjelpe til der. 

Jeg har lagt med noen artikler jeg tenker kan være relevante for deg. 

Stå på det her klarer du. 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold