Hopp til hovedinnholdet

Straff for å dytte kjæresten?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, for ett par uker siden kom jeg og kjæresten i en heftig krangel, han sa at flere mente jeg var hore og at han skulle slå opp, vi var begge beruset. Jeg var veldig lei meg og sint og frustrert, ett par ganger så "dyttet" jeg han med krysset armer, når dette skjedde opplevde jeg at jeg ikke dyttet hardt eller slik at det skulle gjøre vondt. Vi snakket ikke om det før en stund etter, der han sa at det gjorde vondt men han forsto at jeg var veldig opprørt og mente ikke å påføre ham skade. Men nå hver gang vi krangler så tar han det opp og sier at jeg skal være glad for at han ikke har sagt det til noen, deriblant politiet. Nå er jeg redd at viss vi, spesielt jeg, slår opp så kommer han til å politianmelde meg. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre og er skikkelig redd, kan jeg virkelig få straff for dette? Kan han anmelde dette flere måneder etter det hendte? Det har vært tilfeller hvor han har dyttet meg (ikke samme tid som når jeg dyttet ham), men han sier at det var selvforsvar.

Besvart 01.04.2019 12:46
 

Svar
Hei

Så leit at dere krangler og dytter hverandre. Trusler og beskyldninger er dårlig kommunikasjon. Ut fra det du skriver så regner jeg med at dere har ulikt syn på hva som skjedde. 

Jeg tenker det vil bli vanskelig for politiet å etterforske og bevise hva som skjedde mellom dere hvis kjæresten din anmelder deg. Pass på at du ikke dytter eller slår fremover. Det er ikke greit at du velger å bli i forholdet i frykt for å bli anmeldt. Folk kan anmelde hva de vil. Det å bli anmeldt er ikke det samme som å få straff. En anmeldelse vil bli vurdert med tanke på om det skal opprettes en straffesak som skal etterforskes. Straff blir bestemt i retten hvis saken blir løftet inn i retten. Var det noen som så dere når du angivelig har dyttet kjæresten din? Snakk med noen du stoler på og er trygg på om dette. 

Søk støtte hos noen hvis du velger å gå ut av forholdet. Det er ikke bra å være i et forhold hvor man føler seg utrygg. Stol på deg selv og være sånn som du ønsker å bli oppfattet av andre. Kanskje det er kjæresten din som er manipulerende og ugrei mot deg? Kanskje du burde kommet deg ut av dette forholdet for lenge siden? Det er ikke greit at kjæresten din sier at andre kaller deg for en hore. Hvor kommer det fra? Hvem har sagt noe sånt om deg? Han burde kanskje beskytte deg og fortelle andre at det ikke er sant, hvis noen sier noe sånt om deg?

Prøv å kjenn etter hva som blir riktig for deg. Det er helt greit at du sier i fra hvis du blir sint eller lei deg. Pass på at du ikke gjør noe du kan angre på når du kjenner at du er sint eller lei deg, og si gjerne unnskyld hvis du har gjort noe som sårer og krenker andre. Tenk over hvor mye du vil finne deg i. Se mer informasjon og tips i vedlagte artikler. Snakk gjerne med helsesykepleier på skolen for å få hjelp til å sortere i hva du kan gjøre noe med og hva du ikke kan gjøre noe med. Husk at alle har sin egen oppfatning av hva som skjer i ulike situasjoner.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Bruker du vold når du blir sint?

Sinna?

Er du ofte aggressiv? Slår du andre når du blir sinna eller fortvila? Har du hevntanker nesten daglig? Hvis du får ja på et eller flere av spørsmålene, kan det være du har et volds- eller aggresjonsproblem.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold