Hopp til hovedinnholdet

Straff for å dytte kjæresten?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, for ett par uker siden kom jeg og kjæresten i en heftig krangel, han sa at flere mente jeg var hore og at han skulle slå opp, vi var begge beruset. Jeg var veldig lei meg og sint og frustrert, ett par ganger så "dyttet" jeg han med krysset armer, når dette skjedde opplevde jeg at jeg ikke dyttet hardt eller slik at det skulle gjøre vondt. Vi snakket ikke om det før en stund etter, der han sa at det gjorde vondt men han forsto at jeg var veldig opprørt og mente ikke å påføre ham skade. Men nå hver gang vi krangler så tar han det opp og sier at jeg skal være glad for at han ikke har sagt det til noen, deriblant politiet. Nå er jeg redd at viss vi, spesielt jeg, slår opp så kommer han til å politianmelde meg. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre og er skikkelig redd, kan jeg virkelig få straff for dette? Kan han anmelde dette flere måneder etter det hendte? Det har vært tilfeller hvor han har dyttet meg (ikke samme tid som når jeg dyttet ham), men han sier at det var selvforsvar.

SVAR

Besvart 01.04.2019 12:46:04
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er vold?

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

 

Les mer
attach_file

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

 

Les mer
attach_file

Bruker du vold når du blir sint?

Er du ofte aggressiv? Slår du andre når du blir sinna eller fortvila? Har du hevntanker nesten daglig? Hvis du får ja på et eller flere av spørsmålene, kan det være du har et volds- eller aggresjonsproblem.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

10 tips for et godt forhold

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Hvordan opprettholder du og pleier et godt forhold?

 

Les mer
attach_file

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?

Skrevet av ungdomsredaksjonen

 

Les mer
account_circle