Hopp til hovedinnholdet

Har læreren lov til å fysisk trekke i meg?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

hei dette er en 14åring som lurer har en lærer lov å bryke fysisk kraft mot meg jeg snakka til en venn så kom ho og dradde meg og jeg dytta ho vekk er det greit har hun lov til det?

Besvart 07.04.2019 16:59
 

Svar
Hei

Her er det litt vanskelig å vite hvor "fysisk" dette har vært. I utgangspunktet har ikke læreren lov til å dytte, dra eller lignende i elever uten at det er en situasjon som kan være farlig for noen, men dette er i stor grad en vurdering som gjøres av den enkelte lærer. Dersom det er et "rolig trekk" for å vise deg hva som er ønsket av deg (f.eks. hvis du har fått beskjed om at timen starter, og du ikke kommer, slik at læreren rolig og vennskapelig trekker litt i deg for at du skal følge etter) så må det være greit. Og det samme gjelder om det er for å stoppe en konflikt mellom elever i å utarte seg, siden tryggheten til elevene da står på spill. Men dersom en elev f.eks. ikke hører etter, og læreren forsøker å dytte eller dra denne eleven vekk på en aggressiv måte, så er ikke dette tillatt. Her høres det jo også ut som at ikke du har opptrådt helt etter boka, i og med at du forteller at du også selv har dyttet læreren. 

Jeg vil foreslå at dere sammen diskuterer denne situasjonen, og bruker ord for å kommunisere til hverandre hva det var som skjedde og hva som var grunnen til det, og hvorfor ting ble som de ble. Dette kan du også snakke med kontaktlæreren din om, eller noen i ledelsen på skolen. Lykke til!

ungdomsskolelæreren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skoleproblemer? Få hjelp av Elevorganisasjonen

Elevorganisasjonen

Har læreren din lov til å stryke deg på en prøve du ikke har vært på? Elevorganisasjonen er tilgjengelig på både sms og e-post, og kan hjelpe deg med problemer du har på skolen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold