Hopp til hovedinnholdet

Truet med vold og drap gjentatte ganger.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er gutt på 14 år som har blitt truet på livet flere ganger av samme person. De første 2 gangene truet han med at han skulle banke meg vis eg ikke sa hvem som hadde sladret på noe han gjorde (ikke viktig) og de 2 siste gangene truet han med å drepe meg. Den første var at han en dag skulle ta en kniv med på skolen å kniv stikke meg. Og andre gangen sa han blant annet at han kunne ringe til en person som kunne kidnappe meg og putte meg i bilen. Og at d er lett å gjemme liket mitt. Da han truet med å knivstikke meg på skole tiden sa jeg det til lærerne som anmeldte han, og da fikk han høre og truet meg igjen som da var d med å kidnappe/drepe meg. Etter at han gjorde det anmeldte jeg han selv til politiet og har time hos Bergen politi stasjon. Hvilke straff kan han få? Siden han er 16 år gammel.

Besvart 30.04.2019 15:36
 

Svar
Hei

Så bra at du har anmeldt denne personen, det han sier er absolutt ikke greit! 

Å true noen er straffbart etter straffeloven § 263. Denne bestemmelsen sier at dersom noen i ord eller handlinger truer med straffbar atferd slik at trusselen er egnet til å fremkalle alvorlig frykt, risikerer vedkommende bot eller fengsel i inntil 1 år. 

Etter straffeloven § 264 kan en trussel bli regnet som "grov" og da er straffen fengsel i inntil 3 år. Denne paragrafen lister opp forhold som kan gjøre at trusselen blir regnet som grov. 

Da han som truet deg er 16 år, altså over den kriminelle lavalderen, kan han bli straffet for å ha truet deg. 

Lykke til! 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold