Hopp til hovedinnholdet

Vold mot barn fra nære venner

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Kan nærme verne slå barn

Besvart 25.05.2019 15:23
 

Svar
Hei gutt 16 år

 

Det er ulovlig å slå i Norge uansett hvilken relasjon man har til hverandre. Dette er også uavhengig av hva som er årsaken til at en person slår, om det ikke er slik at man handler i nødverge.
Dersom du eller noen du kjenner blir utsatt for vold, vil jeg råde deg til å ta kontakt med en voksen du stoler på og snakke med den om det. Dette kan være en lærer eller helsesykepleier på skolen, eller andre voksne du har i nettverket ditt som du er trygg på. De vil kunne hjelpe deg å ta kontakt med noen for å få slutt på volden.

Du kan også ringe hit om du ønsker å snakke med noen.

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold