Hopp til hovedinnholdet

Bekymret for jente i klassen

Jente 14 år
 

Spørsmål

En jente i klassen min prøvde å ta selvmord for noen dager siden. Faren blokkerte nummeret hennes, slik at ingen kunne ringe henne eller hun oss. Lot henne ikke komme på skolen eller fotballtrenigene. Faren slår henne og gir hun belte. Hun har hatt det lille lenge, og jeg spurte henne om jeg skulle ringe alarmtelefonen osv, men hun er altfor redd for å bli adoptert eller bo på barnehjem. Vet ikke hva jeg skal gjøre. Moren er også streng men ikke like. Når faren slår henne stopper moren han noen ganger andre ganger bryr hun seg ikke. Så hun kan ikke bare bo med moren for hun er ille også.

Besvart 10.06.2019 21:20
 

Svar
Hei

Du er bekymret for ei jente i klassen og utfra det du skriver forstår jeg godt din bekymring for det høres ut som denne jenta ikke har det noe greit hjemme. Ingen barn skal oppleve vold eller bli utsatt for vold, det er skadelig og det er ikke lov. Jeg blir veldig bekymret for hvordan denne jenta har det hjemme, hun trenger hjelp og støtte. Jeg tenker at du må snakke med en voksen på skolen, kontaktlærer, sosiallærer eller helsesøster og fortelle de det du vet om hvordan denne jenta har det. Det er utrolig viktig at voksne tar tak i dette og det kan de gjøre først når de får informasjon om hva som skjer. Jeg forstår at denne jenta er redd og bekymret men slik hun har det nå oppleves ikke hjemmet hennes som et trygt og godt sted for henne å være. Så snakk med en voksen på skolen eller ring Alarmtelefonen på 116 111. Det er viktig og jeg tenker denne jenta vil en gang forstå at du gjorde dette fordi du bryr deg om henne og er bekymret for henne.


Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Er det oppdragelse eller vold?

Krangle mellom mor og sønn

Foreldre skal oppdra barn, men har ikke lov til å utsette dem for vold. Det kan være vanskelig å vite hvor grensa går mellom hva foreldre har lov til og ikke. Når blir oppdragelse vold?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold