Hopp til hovedinnholdet

Mamma har brukt psykisk vold og jeg har slått henne, hva gjør jeg?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg har kontaktet barneværnet før fordi mamma har slått meg (ikke hard og veldig sjeldent) men hovedsakelig pga ho driver med psykisk vold hele tiden. Ho har ødelagt meg og gjort meg mer innestengt, usikker og tilbaketrukken. Jeg har brukt selvskading før og prøvd å ta livet mitt en gang. I forgårs så skrek ho masse på meg ig jeg for første gang mista kontrollen så at jeg slo til ho og ho har ett svakt blåmerke i annsiktet. Jeg føler meg helt forferdelig og trenger hjelp.

Besvart 01.07.2019 21:40
 

Svar
Hei

Det høres ikke bra ut at din mor som er en av de nærmeste en ung jente kan ha, driver med psykisk vold og får deg til å drive med selvskading. Når du sier at du slo din mor i går, så er det forståelig at det kan "renne over", selv om det ikke er lov. Du sier at du har kontaktet barnevernet før, men ikke om dere har kontakt med barnevernet nå. Dersom dere har kontakt synes jeg du skulle ringe de å fortelle det som har skjedd. Jeg tenker at dere trenger hjelp. Dersom dere ikke har kontakt med de, syns jeg du skal ringe de allikevel og fortelle om det som har skjedd slik at dere kan få noe hjelp. Det som er positivt oppe i det hele, er at du føler deg forferdelig for at du har slått din mor og det er en positiv reaksjon. Men det betyr også at det nå har gått så langt at dere må få hjelp. Håper at du tar kontakt med barnevernet og vær tydelig når du forteller det som har skjedd, slik at dere kan få den hjelpen som passer dere best.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold