Hopp til hovedinnholdet

Blir slått og truet av min bror

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Broren min på 12 slår meg skikkelig hardt i ansiktet å sånn. Han har gjort det siden han var 7 år. Han kaller meg stygge ting og sier han vil drepe meg. Jeg føler meg redd hver gang jeg er med han for at han skal gjøre no med meg jeg ikke vil. Pappaen min gjør i gen ting med det og jeg vet ikke hvordan jeg skal fikse det. Jeg er mest redd når jeg sitter alene i bilen med han. Og pappaen min kjøpte sjokolade til han etter at han slo meg. Jeg vil helst bare bo hos mamma og mormor. En gang jaga han meg med kniv og gaffel

Besvart 15.07.2019 16:44
 

Svar
Hei jente 14 år

Så leit å høre at du har det så vanskelig med din bror. Slik jeg forstår det du sier så bor din mor og far fra hverandre. Det første du bør gjøre er å si fra til begge foreldrene dine om hva som foregår. Kanskje har du gjort det allerede, i så fall er jeg nysgjerrig på hvordan de tatt dette, og hva de eventuelt har gjort med det? Man skal ikke føle seg redd hjemme med sin egen familie. Siden det er sommerferie er det ikke noen på skolen å snakke med som kanskje kunne hjulpet deg, men du kan godt ringe(eller sende sms) til Alarmtelefonen for barn og unge for å snakke nærmere om dette, du kan være anonym hvis du ønsker det. Hvis du sender sms er nr: 41716111.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold