Hopp til hovedinnholdet

Utrygg hjemme grunnet vold fra far

Jente 16 år
 

Spørsmål

Føler med ikke trygg når jeg er hjemme. Pappa har brukt vold som straff om jeg ikke hører etter i lang tid. For ca et halvt år siden dro han meg etter gulvet og dyttet med hart i bakken så jeg forstuet handa.. det har ikke skjedd noe lignende etter det, men føler med redd og utrygg rundt han. Får ikke hatt orntlig ferie, fordi jeg er utslitt og redd hele tiden av å måtte passe på hvert ord jeg sier, slik han ikke skal bli sur og true... har hatt drømmer/mareritt om at han kommer på natta og voldtar meg... selv om han aldri har gjort noe slikt før da. Hva skal jeg gjøre.

Besvart 22.07.2019 16:15
 

Svar
Hei jente16.

Det er flott at du skriver hit til ung.no om at du føler deg utrygg hjemme fordi din far har brukt vold som straff mot deg.

Det første jeg vil starte med å si er at det er helt naturlig at du føler deg utslitt og redd når du har opplevd at du blir straffet med vold fra din far.  Man blir sliten av sånt fordi kroppen hele tiden går i en "forsvars-stilling" for å forsøke å passe på deg.

Du skriver ingenting om hvor din mor er i dette. Kan du prate med henne om det? Kan hun hjelpe med å beskytte deg? Dette høres for meg ut som noe også barneverntjenesten der du bor kan hjelpe deg med. Det kan høres skummelt ut og skulle kontakte barneverntjeneste, men de er der for å hjelpe barn og unge som er i en slik situasjon som du er i. Det er ikke greit at din far bruker vold mot deg.

Dersom det er vanskelig å snakke med din mor eller en annen voksen du stoler på, kan du evt. ringe Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. De kan hjelpe deg med å få kontakt med barneverntjenesten der du bor. De kan også sende en bekymringsmelding til dem hvis du ønsker det. Dersom du bare ønsker å prate, kan du også få lov til å være helt anonym. Det er helt gratis å ringe og det er åpent hele døgnet.

Jeg håper noe av dette kan være nyttig og at du kan få hjelp til å få en bedre hverdag. Ingen barn og unge skal måtte være utrygge hjemme.


Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Du kan ringe oss på telefonnummer 116 111. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15:00 og 08:00. I helgene er linjene våre åpne hele tiden. Du velger selv om du vil være anonym.

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold