Hopp til hovedinnholdet

Har blitt utsatt for psykisk vold, hva betyr det?

Annet 13 år
 

Spørsmål

Eg fortalte miljøterapeuten på skolen min om den første stemoren min og det viste seg for at min første stemor hadde drivet med "Psykisk Vold" til oss, Hva betyr det sånn hva betyr det egentlig

Besvart 28.09.2019 15:27
 

Svar
Hei

Så fint at du snakket med miljøterapeuten på skolen, håper samtalen føltes trygg for deg. Du kan jo ta kontakt med samme person igjen og spørre hva miljøterapeuten tenker med "psykisk vold".

Psykisk vold er det man sier eller viser for å skade andre eller krenke andre.
Psykisk vold er all bruk av ord eller mimikk/kroppsspråk for å kontrollere, skremme, krenke eller skade noen.

Det betyr at hvis noen sier noe stygt i en krangel så trenger ikke det å være psykisk vold, det kan ha vært en krangel. Men om en person over tid og flere ganger bruker stygge ord, eller viser med blikk og kropp at de ikke synes noe om deg så er det psykisk vold.

Ord og kroppsuttrykk kan virke uskyldig, men skader veldig mye. Spesielt i relasjon hvor en er voksen og den andre barn, så har den voksne anvar for at det er trygt.

Jeg oppfatter det sånn at du ikke lenger bor med den første stemoren din. Jeg håper du er trygg der du er, og at de voksne ikke bruker vold mot deg.

Jeg legger ved en artikkel til deg om vold.

Skriv gjerne til oss igjen:-)

 

 

Vennlig hilsen familieterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold