Hopp til hovedinnholdet

Venninna mi ble slått av moren sin!

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har ei veninne som ikke har så veldig bra forhold me moren sin. De krangler veldig ofte osv osv. Og en dag fortalte venninna mi at hun hadde blitt slått av moren sin. Dette hadde bare skjedd en gang men allikavel. Og jeg vet ikke om jeg skal si det til en lærer på skolen eller ikke.

Besvart 04.10.2019 08:57
 

Svar
Hei jente 14 år

Så leit å høre at din venninne ikke har det så bra. Dessverre er det ganske vanlig at i puberteten så kan det bli et litt opphetet forhold til sine foreldre, og da gjerne mor.

Det er så mye som skjer i kroppen til en ungdom, hormoner produseres, nye tanker og følelser dukker opp. Dette gjør at en er i endring, noe som også kan være vanskelig for foreldrene å henge med på. Ungdommen får egne meninger, forsøker å løsrive seg fra sine nærmeste, tar egne avgjørelser, og dette kan foreldrene glemme.

Det er ikke lov å slå sine barn i Norge, så hennes mor har gått over streken. Synes ikke du skal fortelle læreren om dette, men heller oppfordre din venninne til å snakke med helsesykepleier på skolen din hvis dette skjer igjen. Din venninne må aldri bli redd for å bli slått!

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold