Hopp til hovedinnholdet

Overgrep fra ekskjæreste.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei I dag åpnet en venninne seg til meg, og så hun trodde hun hadde blitt voldtatt. Hennes ekskjæreste kom på besøk til henne, og hun slapp han inn. Først hadde de snakket sammen, men så ble venninne min trøtt så de hadde gått opp på soverommet. Hun la seg på sengen, og der sovnet hun. Så merket hun at eksen begynte å fingre henne. Hun følte en stor smerte og prøvde å ta vekk hånden hans, men da gjorde han det enda hardere. Da han var ferdig latet venninnen min som ingenting, og da eksen var på vei ut døren møtte hun stefaren sin i døråpningen. Han var sint for at hun hadde besøk uten å si i fra, så venninnen min har ikke turt å fortelle moren eller stefaren hva som skjedde. Hun ønsker heller ikke å fortelle det til noen andre voksne, så jeg lurer på hva skal jeg gjøre? Og er dette voldtekt? Og hvordan kan jeg hjelpe henne, det virker som hun syntes det er vanskelig å forholde seg til, siden de ser hverandre hver dag, de går på samme skole, men de har ikke snakket sammen etter hendelse

SVAR

Besvart 09.10.2019 10:15:18
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er samtykke til sex?

Samtykke til sex betyr å uttrykke et ønske om å ha sex. Lær deg å tyde den andres signaler og stopp hvis du er i tvil.

 

Les mer
attach_file

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle