Hopp til hovedinnholdet

Utsetter pappa oss for psykisk vold? Jente 15 år

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Pappa kan være veldig frekk. Han gjør narr av mamma. Det kan være hvis hun ikke har forstått noe eller ikke vet hvor noe er (steder). Pappa er også veldig masete. Pappa har også skreket at jeg må dra til helvete en gang. Da løp jeg opp på rommet mitt og gråt til jeg sovnet. Pappa er også veldig ignorerende hvis han er sur. Hvis pappa ikke får viljen sin blir han sur og avvisende. Jeg blir veldig såret når han ikke svarer meg eller vil snakke med meg. Noen ganger er jeg redd for pappa. Jeg tror mamma også kan være litt redd for pappa, men det vet jeg ikke. Bare noe jeg tror. Jeg lurer på om dette er normalt? Eller er det psykisk vold? Er det noe jeg kan gjøre for at pappa skal bli litt mindre «skummel»? - Anonym, 15 år

SVAR

Besvart 22.03.2020 22:29:25
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er vold?

Vold er handlinger som kan skremme eller skade noen, og kan være både fysisk og psykisk.

 

Les mer
attach_file

Opplever du vold hjemme?

Er hjemmet ditt er et sted der du er redd, må være på vakt og passe på hva du sier og gjør? Sånn skal det ikke være.

 

Les mer
attach_file

Er det oppdragelse eller vold?

Foreldre skal oppdra barn, men har ikke lov til å utsette dem for vold. Det kan være vanskelig å vite hvor grensa går mellom hva foreldre har lov til og ikke.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
account_circle