Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om hun har blitt utsatt for psykisk vold.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Så jeg har nylig slått opp med exen. Og noen av tingene han gjorde mot meg får meg til å tenke han kan ha utsatt meg for psykisk vold. Han har igjennom hele forholdet vist at jeg har mentale lidelser, blant annet PTSD fra voldtekt. Men han har med vilje tatt meg med på steder som han vet trigger PTSD’en min og reagert med sinne når jeg har sagt i mot han på at eg vil dra. Han har også uten lov snakket om mine problemer til sine venner og galt meg både mentalt ustabil og nærmere gal. Han har med vilje sett på jenter når vi har vært ute og gått og forlatt meg når han så en fin jente. Han har alltid brukt at hvis jeg ikke «roer meg» med angsten min at han vil forlate meg. Han snakker også dritt om mine nærmeste venner og nektet å møte dem og deres kjærester. Han vet jeg reagerer på høye lyder/skriking men gjorde aldri noe for å skjerme meg for dette. Jeg gjorde også alt i leligheten mens han dro på fisketur og klagde på at eg aldri gjorde det bra nok. . Dette er bare noen eksempler..

SVAR

Besvart 12.01.2021 12:38:37
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?

Skrevet av ungdomsredaksjonen

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
account_circle