Hopp til hovedinnholdet

Slossing og respekt

Gutt 16 år
 

Spørsmål

hei:) jeg er en gutt på 16år snart 17 fra øst europa. og jeg sloss av og til men tenker på slossing hele tiden, vil ikke være sånn persjon, men jeg føler at slossing løser alt, siden jeg er oppvokst på at respekt og slossing er løsningen. jeg gikk også på boksing for faren min ville lære at jeg skulle sloss.alle ser på meg som en de frykter. jeg har sakt at jeg skal prøve å forandre meg men vennene mine sier at jeg ikke klarer det siden jeg er fra øst europa og er født for å sloss. hva skal jeg gjøre for å bli bedre?? takk hvist du kommer med bra løsning ; )

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er ikke noe enkelt svar å gi på det du spør om. Det er viktig at du skjønner at frykt og respekt ikke er det samme. Det at noen er redd deg, er ikke det samme som at de respektere deg. Snarere tvert imot. De tør bare ikke si det av frykt for at du skal begynne å sloss med dem.

 

Det at du kommer fra Østeuropa betyr ikke at du må sloss. Du opptrer slik du er kært opptil, men det betyr ikke at du kan endre deg. Du er fortsatt ung, men hvis du fortsetter å sloss vil du vil du fort oppdage at det skaper mange flere problemer for deg enn det løser.

 

Slossing er ulovlig og straffbart. Du er over den kriminelle lavalder og vil derfor kunne straffes om du sloss. Slossing skaper helt sikkert problemer for deg på skolen. Vet du hvem som er vennene dine og hvem som bare later som fordi de er redd deg? Om du senere får deg jobb, vil du miste den om du sloss. Har du tenkt på det?

 

Siden du sendere dette spørsmålet til ung.no, så tror jeg at du vet at det er galt å sloss. Er det ingen på skolen du kan be om hjelp for å komme ut av denne dumme måten å opptre på? Eller kanskje du kjenner en voksen i en ungdomsklubb eller et annet sted som du kan spørre? Jeg tor at du allerede har tatt første skrittet på en vei vekk fra slossingen. Det finnes andre måter å få respekt på, for eksempel gjennom idretten eller ved å opptre på en god måte overfor andre mennesker.

Med hilsen

Erik Nadheim
KRÅD

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold


Quiz: Hva vet du om samer?

Hvor ligger Sametinget?