Hopp til hovedinnholdet

En tidligere kjæreste tvang meg til sex mot min vilje, jeg får ikke dette ut av hodet mitt

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på noe angående voldtekt. Det er ei god stund sida dette skjedde, men jeg får det ikke ut av hodet. Da jeg var hos kjæresten min (på den tida), sa han at han ville ha sex med meg. Han prøvde å få av meg buksa, men jeg sa nei, og han sa det var greit. Litt etter så prøvde han igjen, men jeg svarte det samme, men jeg merka at han ble litt irritert. Han er en del år eldre enn meg, og damn så mye sterkere, og han har alltid vært en litt voldelig type, men aldri imot meg. Ikke før den kvelden. Og han holdt meg nede, og fikk av meg buksa. Jeg klarte ikke å tenke skikkelig, og fikk bare panikk. Men da jeg prøvde å komme løs fra han, la han seg bare oppå meg, og så tok han et enda bedre tak, og sa at "hora hans" skulle ligge stille. Jeg var livredd. Og jeg gråt jo, og ba inni meg, men han gav faen. Da han var ferdig med meg, satt jeg bare å skalv og gråt. Hadde så vondt. Han tok tak i armen min og klemte til og spurte om alt var ok imellom oss, og jeg svarte ja. Så jeg godtok det jo på en måte. Og han klemte enda hardere til da han sa at jeg skulle holde kjeft om dette. Og så klart skulle jeg holde kjeft om det. Det var jo mi feil. Jeg var dum nok til å være der, og jeg har slitt med dette siden det skjedde. Jeg var bare 13. Og jeg trodde da at det var sånn man skulle være i et forhold. Eller, at gutten skulle bestemme. Han hadde ikke brukt kondom eller noe, og jeg fikk ikke mensen på nesten 3 måneder. Tok flere graviditets tester, men var ikke gravid. Han slo opp med meg ikke så lenge etter, for han hadde funnet seg ei ny jente. Men vi snakka en del sammen, og en gang så sa jeg hva jeg følte om det han hadde gjort, men han sa at han ikke hadde gjort noe som helst galt, for i et forhold så "eide" gutten jenta.. Så da var det vel ikke voldtekt ? Men nå har jeg møtt en type som respekterer meg på alle måter, og han vet om det som har skjedd, så han rører meg ikke før jeg sier at jeg er klar for det. Han er en fantastisk gutt, og jeg er endelig lykkelig. Men tenker fortsatt stadig på dette, og sliter med spising og soving og en del andre ting, også vil jeg gjerne vite hva det var han gjorde, og om det var rett av han å gjøre det ? Håper på svar. Mvh M.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ut i fra det du skriver tenker jeg at du er blitt voldtatt. Det at noen har sex med deg mot din vilje er voldtekt. Du sier at det er din skyld, det er vanskelig for meg å forstå. Du sa nei flere ganger og likevel så hadde han sex med deg mot din vilje. Det er veldig forståelig at du var redd for å si hvordan du egentlig følte det etter å ha opplevd det du hadde vært gjennom. Ingen er en annens eiendom, ingen har rett eller lov til å gjøre slike handlinger mot et annet menneske.

Du er heldig som har møtt en så omsorgsfull kjæreste, og du har vært kjempe uheldig som hadde en så selvopptatt kjæreste før. Det er også forståelig at det er vanskelig for deg å legge dette bak deg. Det kan være lurt for deg å snakke med noen om dette.

 

Mange synes det er godt å snakke med helsesøster eller sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom har lege og noen ganger psykolog og psykiatrisk sykepleier i tillegg. Synes det er vanskelig å si hvordan du har det rett ut kan du skrive ned dine tanker og bekymringer og gi det til enten lege eller psykolog. DU kan ringe hjelpetelefonen: 800 57 NÅ om du vil snakke med noen på telefonen.

 Det er to år siden, men jeg tenker at du kan også vurdere hvordan du skal få snakket med ham om dette. Konfliktrådene kan hjelpe til med å organisere møter mellom de som utøver vold og de som blir utsatt, slik du beskriver her. Om du får med deg en voksen på det, kanskje dere kan ta kontakt med konfliktrådene slik at dere kan få til et slikt møte.

Håper at dette kan hjelpe deg! 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Bruk Konfliktrådet

Hender (colourbox.com)

Konfliktrådet hjelper vanlige mennesker i en konfliktsituasjon, helt gratis. Meglere fra konfliktrådet hjelper deg å finne en løsning på alle typer konflikter - uten at det kommer på det ordinære rullebladet.

Les mer

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold


Quiz: Hva kan du om spillavhengighet?

Er det flest jenter eller gutter som har spilleproblemer?