Hopp til hovedinnholdet

Pappaen min har brukt vold mot meg og min bror siden jeg var ca 5 år.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Pappaen min har brukt vold mot meg og min bror siden jeg var ca 5 år. Det innebærer lugging, kliping, klapping på rompa, slå med flathand. Sist episode endte i helgen, og har ett par blåmerker på armen etter han tok tak i meg. mistet endel hår etter lugging, bled kastet i bakken å spennt og fikk ett slag i ansiktet med flathanda. Er dette normalt? hvis det er straffbart, hvor alvorlig? Hva burde jeg gjøre. er lei av dette.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Slik jeg forstår mailen fra deg så blir du og broren din slått av pappa og at det er noe som skjer ofte. Det synes jeg var fryktelig trist å høre og hvis alt stemmer av det du sier, så er det også en svært alvorlig situasjon! Det er forbudt i Norge å slå barn, uansett hva galt de har gjort! Når foreldre gjør slike ting du beskriver som at han slår deg i ansiktet og at han har lugget av deg hår, så er saken så alvorlig at din pappa faktisk kan bli straffet for dette av politiet. Som svar på ditt første spørsmål om dette er normalt, så kan jeg trygt svare at dette ikke er normalt.

 

Du spør videre hva du bør gjøre. Alarmtelefonen for Barn og Unge vil på det sterkeste anbefale deg å snakke med noen voksne om det du og din bror opplever. Har du en lærer på skolen, helsesøster eller andre voksne personer du føler deg trygg på så bør du ta kontakt med dem. Fortell dem det samme du skriver i mailen din til oss. Da vil disse voksenpersonene forhåpentligvis ta kontakt med barneverntjenesten i kommunen der du bor slik at de kan undersøke saken nærmere. Hvis du er redd for at pappa skal få rede på at du har sagt i fra så har barneverntjenesten egne rutiner på hvordan de kan sikre deg mot at far får vite noe som helst. Det går an å snakke med barneverntjenesten i begynnelsen uten å nevne navn, men skal man få en rask slutt på disse opplevelsene vil Alarmtelefonen for Barn og Unge anbefale deg å si hvem du er.

 

Vennlig hilsen ung.no, i samarbeid med alarmtelefonen, 116111

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold