Hopp til hovedinnholdet

er vold i hjemmet, men mor er bundet til sin mann pga felles hus og gjeld

Jente
 

Spørsmål

Hei, det er vold i hjemmet, men mor er bundet til sin mann pga felles hus og gjeld. Hun har en lite betalt jobb og er mye sykemeldt. Hvordan kan hun løse det??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du skriver at det foregår vold i hjemmet og at din mor er bundet til sin mann på grunn av felles hus og gjeld.

Ofte er det mange faktorer som gjør det vanskelig for kvinner å bryte ut av et voldelig forhold. Slik jeg forstår e-posten din er det mors økonomi du er bekymret for.

Det jeg først og fremst vil anbefale deg og din mor er å komme dere i sikkerhet, og bort i fra hjemmet hvor volden foregår. Det er forbudt å bruke vold mot andre mennesker. Alle kommuner i Norge er tilknyttet et krisesenter. Dersom du vil finne krisesenteret i din kommune kan du gå inn på www.krisesenter.no Der finner du en fylkesvis oversikt! Et krisesenter tilbyr kvinner og barn som er utsatt for mishandling et trygt sted å bo. Krisesentrene er døgnåpne, gratis og du trenger ingen henvisning for å bo eller komme dit. På et krisesenter kan moren din få hjelp i form av råd og veiledning. De kan hjelpe henne å søke økonomisk støtte, dersom hun har behov for det.

På spørsmålet om hvordan din mor kan løse at hun har en lite betalt jobb, er mye sykemeldt og felles gjeld med sin mann, kan hun også ta kontakt med kommunen sitt sosialkontor. Der kan hun få en time, hvor de kan hjelpe henne med å gjennomgå økonomien hennes og gi henne råd om hvordan hun kan gå videre dersom hun forlater mannen sin. De kan hjelpe henne med å søke ulik økonomisk støtte, søke jobb og gi råd om hvilke rettigheter hun har.

Vennlig hilsen ung.no, i samarbeid med alarmtelefonen 116111

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem har rett på økonomisk hjelp?

Tom lommebok

Økonomisk stønad skal gis til alle som trenger hjelp for å overvinne eller tilpasse seg en vanskelig livssituasjon.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold