Hopp til hovedinnholdet

Broren min behandler meg dårlig, hva gjør jeg?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 16 some har problemer med min bror. Vi krangler nesten hver dag, og jeg blitt lei av det. Han er 14 og har vært en plage for meg. Han slår meg , irriterer meg, kaller meg for stygge ting , snakker drit til meg, uten at mamma gjør noe med det, fordi hun mener at det er " sånn han er født" " "hva forventer du at jeg skal gjøre?" sier hun alltid. Han har ikke respekt for mine private ting og går inn på rommet mitt og tar det han vil. Stjeler altså. Og det verste er at mamma gjør ingenting med det! Det gjør meg så sinna, fordi hver gang jeg klager til henne, så sier hun " greit,jeg skal snakke med han," også går hun til han og sier " la hun få være, ikke snakk med henne"osv men hun nevner aldri det han har gjort, og sånn, så er det ferdig. Av og til så er det sånn at hun ikke gidder å snakke med han i det hele tatt. Han har truet meg flere ganger og kalte meg for ting som jeg ikke trenger å nevne her, foran mine unge brødre ( og det gjør meg så sint ( og såret) fordi han viser et dårlig eksempel til dem. åssen skal de respektere meg, når de ser han gjøre sånt uten å få konsekvenser for det?? Jeg bliitt lei og deprimert fordi jeg føler som om mamma ikke bryr seg om det i det hele tatt. Jeg tror ikke jeg orker mer, for å være helt ærlig. Har snakket med pappa, som bor i England, og han sa at han skulle snakke med han, men jeg tror ikke det kommer til løse noe. Og dette har pågått såpass lenge at jeg aldri kommer til å tilgi hanfor det han har gjort mot meg... Hjeelp meg, pleaase?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss og beklager at du har ventet så lenge på svar fra oss!

 

Dette er et ansvar som foreldrene dine burde ta. Det høres ut som om moren din har gitt opp på å oppdra broren din. Han har ingen rett eller lov til å bruke vold mot deg. Dersom moren din ikke hører på deg bør du kanskje snakke med noen andre. Du kan kanskje får hjelp til å snakke med moren din også.

 

Snakk med helsesøster eller sosiallærer. Du kan også ta kontakt med helsestasjonen for ungdom. Der har de helsesøster, lege og ofte psykolog og/eller psykiatrisk sykepleier.

 

Håper dette kan være nyttig!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold