Hopp til hovedinnholdet

Ble utsatt for vold

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er ei jente på 18 år som ble utsatt for vold her for en uke siden. Jeg vet ikke om jeg skal tørre å anmelde det eller ikke. Hva burde jeg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller ikke hvem du ble utsatt for vold fra.  Uansett tenker jeg at det er en alvorlig ting du har opplevd, og at du bør prate med noen du har tillit til om dette.  Det er viktig at du tenker på at du skal gjøre noe slik at dette ikke får skje igjen, eller slik at du slipper å gå rundt med en redsel for at det skal skje igjen.  Om det handler om å ikke være mer sammen med den personen som utsatte deg for dette, -hvis det det er en du kjenner, -eller om det handler om å ikke møte på den personen igjen -hvis det var en ukjent.  Aller helst vil jeg råde deg til å ta kontakt med politiet og prate med dem om en anmeldelse.  Du kan også ringe til Alarmtelefonen 116 111 og diskutere saken mer med dem.  Du kan også ta kontakt med et krisesenter og få hjelp og råd videre. 

 

Uansett hva du gjør, ikke gå med denne opplevelsen alene. 

 

Ta godt vare på DEG!


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Opplever du vold hjemme?

Trist gutt i vindu (www.colourbox.com)

Noen opplever at hjemmet er et sted der de er redde, må være på vakt og passe på hva de sier og gjør. Sånn skal det ikke være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold