Hopp til hovedinnholdet

Faren min slår meg. Kan jeg anmelde han?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og faren min har ikke det beste forholdet. Vi er begge like sta, sinte og bestemte. Avogtil slår han meg visst jeg ikke gjør som han sier, eller visst han mener jeg gjorde noe gale. Jeg får veldig lyst til å anmelde han. Kan jeg gjøre det? Hva skal jeg gjøre? Han har vell ikke lov til det!?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Hei og tusen takk for at du skriver til oss.

 

Det høres ut som om du har det veldig vanskelig hjemme, og at det er vanskelig å vite hvordan du skal håndtere det?

 

En forelder har ALDRI lov å slå barnet sitt. Uavhengig av hva barnet har gjort eller ikke. Noen ganger blir foreldre veldig sinte og frustrerte, men det er en forelders oppgave å håndtere den frustrasjonen på en måte som ikke går ut over barnet. Din pappa gjør feil, og det er aldri din feil - uavhengig av om du ikke gjør som han sier.

 

Jeg synes du skal snakke med noen om dette, sånn at du og familien din kan få hjelp. Dette er skadelig for deg å leve med, det er vanskelgi nå, og det kan bli vanskelig når du blir eldre.

 

Du kan velge å snakke med noen du kjenner, en lærer, helsesøster eller foreldre til venn/venninne. Som voksen er man pliktig å melde bekymring til barneverntjenesten om man vet at et barn ikke har det godt hjemme. Barneverntjensten skal hjelpe til sånn at barnet/ungdommen igjen får det trygt og godt hjemme.

 

Du kan også selv ringe til barneverntjensten. Du finner kontaktinformasjon om du går inn på din kommunes hjemmeside, ser i margen til venstre og søker på "barn og unge".

 

Du kan også ringe til alarmtelefonen for barn og unge. Det er en telefon der de som jobber kan gi råd og støtte, men også hjelpe akutt. Telefonnummer: 116 111.

 

Du har også mulighet å ringe til politiet. Det pappaen din gjør er et lovbrudd. Da ringer du 02800 eller 112 hvis det er akutt.

 

Du kan også gå til helsestasjon for ungdom. Der snakker de ofte med ungdommer som strever hjemme og de kan hjelpe deg videre.

 

Jeg håper at du snart får hjelp. Ta godt vare på deg selv.

 

Psykologen/ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold