Hopp til hovedinnholdet

pappa er ALDRI glad, han bare krangle

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, nå skriver jeg til dere som min siste mulighet! Jeg hater livet mitt hjemme...pappa er ALDRI glad, han bare krangler, snakker stygt til mamma og kaller henne feit, stygg,dum , ekkelt sånn fortsetter det... Men han har jo også en sønn og meg + søsteren min. Han er også ALDRI noe positiv eller sier noe fint til oss... Bare negativt, han kaller faktisk meg og søsteren min feite og sier alltid at hvis vi spiser mer nå så ruller vi og får valker. Dette gjør så vondt og vet snart ikke hva jeg skal gjøre. I dette øyeblikk krangler han med meg og mamma, når han er sur dytter han mamma og er aggressiv .... Jeg er så utrolig redd, men er jo også glad i pappaen min. Men jeg er så redd han skal slå meg eller mamma, ofte truer jeg meg og ringe politiet. Føler meg så slem noen ganger, men jeg håper litt inni meg at han flytter ut, da hadde det vært så mye bedre! Jeg blir 18 på slutten av året, så kanskje det er jeg som må flytte.. Hvem vet? Hjelp!!!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Du skriver at du hater livet ditt hjemme, det høres ut som du har det veldig vanskelig. Du skriver at din far aldri er glad, og at han bare krangler og snakker stygt til både mamma og deg og dine søsken. Det er nok veldig sårende å bli kalt stygge ting av sin egen far. Du skriver også et du er redd for at din far skal slå deg eller din mor. Du blir sikkert veldig sliten av å være så redd hele tiden.

 

Har du forsøkt å snakke med din mor om hvordan du opplever situasjonen hjemme ? Hvis du har forsøkt og ikke føler det hjelper, kan du  ta kontakt med helsesøster på skolen der du går, og fortelle  hvordan dere har det hjemme. Hos helsesøster hjelper det ofte å snakke om vanskelige ting, i tillegg til at helsesøster kan hjelpe deg å komme i kontakt med f.eks Familiesenteret i kommunen der du bor. På Familiesenteret jobber det personer som hjelper familier som har forskjellige problemer.

Slik du skriver, kan det høres ut som det er din far som har litt problemer, når han ofte er så sint og sier så mange stygge ting til familien sin. Dette bør din far bli fortalt at ikke er fint gjort av han, og at han sårer dere alle.

 

Hvis det ikke hjelper å snakke med helsesøster, eller du ikke får kontakt  med Familiesenteret, kan du gjerne ringe til Alarmtelefonen for barn og unge, tlf 116111. Det er et gratis telefon nummer, og det er ansatte her som kan hjelpe deg å finne ut hvor det er lurt av deg å ta kontakt sånn at du og familien din kan få hjelp. Det er viktig at du får hjelp slik at du slipper å være redd for at din far skal slå deg eller din mor. Om han kommer til å slå deg, må du ta kontakt. Det har han ikke lov til.Vennlig hilsen ung.no, i samarbeid med alarmtelefonen116111

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold