Hopp til hovedinnholdet

Er jeg utsatt for barnemishandling?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har det kjempe dårlig hjemme for tiden. Det virker som om foreldrene mine ikke bryr seg om meg! En gang i 10 klasse så skulle pappa på foreldremøte. Han måtte sende melding til mamma fordi han ikke en gang viste hvilken klasse jeg gikk i.... Hvis jeg for eksempel sier noe i mot hans mening eller han blir veldig sur så pleier han å dra meg i armen og dytte meg i nakken. Det gjør veldig vont, har fått arr, og en gang fikk jeg et blåmerke på armen på størrelse med en appelsin! på bursdagen min var ingen ting anderledes. Han ble sur på meg, og dro meg ut av stolen, så tok han tak i nakken min og sparket meg bortover gulvet. Det virker som om han ikke kunne brydd seg mindre om at jeg hadde bursdag, han kjøpte ikke en gang gave til meg. Før når jeg var liten så pleide han heller å dra meg hart i øret hvis han ble sur på meg. Han får et sikkerlig skummelt blikk i øynene når han driver på med dette. Jeg forstår bare ikke hvordan han kan finne på å gjøre dette, hvordan han kan til sitt eget barn på 5 år dra henne opp mot vegen. Når jeg skriver dette tenker jeg på hvor ille det faktisk er. Mamma har prøvd å stoppe han, men uansett hva hun sier så hjelper det ikke. Han kan også være sikkelig spydig, han erter meg ofte, og når jeg i 5 klasse hadde spise forstyrrelser kaldte han meg gal også videre. Det gjorde det ikke akkuratt bedre. Hvis jeg noen gang utaler et ord feil, så kommer jeg aldri til å glemme det for å si det sånn, han erter og erter og erter og erter. Det blir så slitsomt til slutt! Jeg lurer bare på om dette er noen form for barnemisshandling? håper på raskt svar! Innsendt av jente 16 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål.

Ut i fra det beskriver du er utsatt for vil jeg si - ja du er utsatt for barnemishandling. Både det du fysisk er utsatt for og det å være redd for sinne fra faren din er barnemishandling. Slikt skal ikke skje!

Dette bør du snakke med noen om. Det er bekymringsfullt at moren din ikke vil høre å deg. Det er imidlertid andre steder du kan ta kontakt. Du kan ta kontakt med noen på skolen du går på. Kontaktlærer, helsesøster eller sosiallærer kan vær gode å snakke med. Du kan også selv kontakt med barnevernet der du bor eller ringe alarmtelefonen 116 111.

Det er ikke lov til å true og bruke vold mot sine barn i Norge!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold