Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg unngå å bli sint når jeg drikker?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Vær gang jeg er ute å drikker kommer jeg opp i voldelige situasjoner. Driver med kampsort så er veldig heldig at jeg enda ikke har skadet noen. Men jeg trenger tips til å få ut den onde demonen jeg har i meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

For å unngå at slike situasjoner oppstår  kan det være lurt å være bevisst på hvor mye man drikker og prøve å begrense drikkingen.

Noe nyttige råd for å drikke mindre:

1. Planlegg før du skal ut og drikke. Tenk gjennom hvor mye du vil drikke og hva du vil drikke, og forsøk å hold deg til det. Kanskje du skal si det til noen som er der, så de kan hjelpe deg?

2. Dropp brennevin hvis du bruker det. Gå i alle fall inn for lavest mulig alkoholprosent.

3. Når du er ute og drikker kan du ta en enhet vann eller kaffe mellom hver enhet alkohol, da blir du ikke så fort full.

4. Spis godt før du begynner å drikke, og spis i løpet av kvelden, også før du legger deg.

5. Vær oppmerksom! Tenk gjennom og kjenn etter hva som er fordelene med å drikke mindre de gangene du evt. får til det.

6.Tenk gjennom hvilke situasjoner som gjør at du drikker for mye: er det spesielle steder? Er det sammen spesielle fok? Er det på spesielle dager? Når du er godt humør? Når du er dårlig humør? Når du er lei deg? Når du er glad?

Det at du blir så sint når du drikker kan ha sammenheng med følelser som fortrenges  i hverdagen og som får slippe til under beruselsen. Hvis det er sånn at du egentlig er litt sint, stresset, lei deg i hverdagen uten å få gjort noe med det eller satt ord på det kan det komme frem under beruselse. Kanskje det er ting du synes er vanskelig å snakke med andre om?. Er det ting i livet ditt du ikke vil snakke med venner eller familie om, kan du kontakte fastlegen din som kan henvise deg videre.

Du er også velkommen til å ringe oss anonymt på 08588 RUStelefonen mellom 11-19 hver dag eller chatte med oss på hverdager mellom 14- 17.
Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vold