Hopp til hovedinnholdet

 om det er lov med å gå med sånne dummy kuler

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skal cosplaye en karakter fra et spill som går med ammunisjons belter, jeg lurer da på om det er lov med å gå med sånne dummy kuler, at det er hylsen på kulen, men at de ikke gjør noen skade. og om dette er lov om politiet kommer til å stoppe deg om du går med ett antrekk som ikke er fra vår moderne verden.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

I våpenloven § 3 (lovdata.no/dokument/NL/lov/1961-06-09-1 ) står det for hvilken type ammunisjon loven gjelder. Etter § 13 fremgår det at "For øvrig må ammunisjon ikke overlates til noen som ikke har tillatelse som nevnt i § 13 eller som ikke etter samme paragraf kan erverve ammunisjon uten tillatelse.". § 29 sier at "Ingen må overdra eller overlate skytevåpen, våpendeler eller ammunisjon til person under 18 år uten særskilt samtykke fra vedkommende politimester.". Hvis kulene du tenker å bruke faller inn under loven har du altså ikke lov til å bære dem.

Hvis det er slik at kulene er ufarlige, og du heller ikke har et våpen som kan skyte disse "tomme" kulene som en del av kostymet, vil nok ikke dette være noe politiet reagerer på.

Lykke til!

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ytringsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ytringsfrihet