Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ikke bruke hijab, men mamma mener jeg må. 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei , jeg eren jente på 15 , å foreldrene mine er skilt eg bor med morn min som etter tid ble veldig religiøs å ganske dømmende med de som ikke bruker hijab, for å være ærlig jeg var i hjemmelandet mitt i mange år å har ikke bodd med mamma ,mama har totalt forandret seg , jeg pleide å bruke hijab da eg va i hjemmelandet mitt , det er fordi at alle brukte den men da eg kom tilbake tilNorge , føler jeg meg annerledes pga , for mamma er det vanskelig å skjønne hvordan det er være tenåring her i Norge , hun sier jeg skal ringe familien vis du går med "moderne klær " som bukse osv noen ganger så skriker hun på meg pga den ! Å jeg føler meg så tungt ved å ha den på meg , jeg tror ikke det skulle ha blitt så tungt vis det hadde vært mitt valg.Men det er jo ikke å det erdsom gjør meg ekstra vanskelig , mamma bryr seg mest Om hva andre somalisk damer syns om meg å hun sammenligner meg med andre jenter alltid , plssss hjelp meg med å finne ut hvordan eg kan fortelle hun eg ikke vil bruke den

SVAR

Besvart 10.12.2015 10:19:18
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er barnevernet?

Barnevernet skal gi barn, ungdom og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme.

 

Les mer
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Lever du mellom to kulturer?

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

 

Les mer
account_circle