Hopp til hovedinnholdet

Tillatelse til å bære våpen?

Annet 20 år
 

Spørsmål

Er det på noen som helst måte en kan få bære tilatelse på skjult våpen i norge? Så man kan bære våpen skjult i det offentlige men bruke det i livstruende situasjoner?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

I visse tilfeller kan man søke politiet om å få anskaffe seg et våpen, men en privatperson vil aldri få tillatelse til å bære våpen offentlig. 

For ordens skyld vil jeg nevne at en privatperson ikke vil få tillatelse til å bære 
våpen for å eventuelt kunne gripe inn hvis noen blir overfalt eller lignende. Det er først og fremst politiets oppgave å gripe inn i slike situasjoner. Enhver har lov til å stanse et overfall (nødverge), men dette må gjøres uten bruk av våpen. Man må heller ikke bruke mer makt enn det som er nødvendig for å avverge situasjonen. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Går med kniv og våpen

Gutt med kniv (colourbox.com)

Jeg blir truet av en gjeng på skolen, og føler meg aldri trygg når jeg går ute på kveldene. Det føles bedre når jeg har en kniv innenfor beltet, men jeg vet jo at det egentlig er ulovlig. Er det ikke slik?

Og - kan jeg eie en karambitkniv?

Les mer

Går du med kniv?

Har du tenkt hva du vil gjøre om du kommer i en situasjon der du kan bli fristet til å bruke kniven? Eller hvilke konsekvenser det kan ha for deg og de rundt deg?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ytringsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ytringsfrihet