Hopp til hovedinnholdet

Tro på Gud. Hvorfor er det noen som ikke tror?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg klarer ikke å fatte at det finnes mennesker som ikke tror på Gud.Hvordan kan de tro på at alt oppsto av ingenting.0+0+0=ingenting det kan aldri bli noe. hvis de tror på det,hvem satte i gang hele den prossessen da? Så den ingentingen bestemte seg for å utvikle seg for 13.7 milliarder år?Hvorfor ikke før/etter?Jeg tror på Gud.Gud er den jeg vender meg til når jeg ikke klarer meg gjennom ting, eller når jeg blir stresset over noe.Det er han som hjelper meg,og gir meg håp i dette livet.Livet er en stor prøve som varer i gjennomsnitt 80 år.De som klarer seg gjennom hele prøven havner i et sted der du ikke har sett maken til,et sted med fred og ikke noe vondt.Alle har et tak over seg og mat som de kan leve av.De andre som stryker på prøva havner i et sted,der de kommer til å angre på hvorfor de ikke trodde på Gud den allmektige.De kommer til å håpe å gå tilbake i deres liv i bare 1 sekund,for å si at de tror på Gud,men tiden er uteda.Dommedagen har starta og alle skal få sin fortjenelse

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for ditt spørsmål.

Vi mennesker er forskjellige. Vi tror på ulike guder og filosofier. Det er ett mangfold av ulike retninger, trossamfunn og tanker. Noen tror på Gud, andre gjør ikke det. Alle mennesker har rett til å tro på det de vil.

For noen er det vanskelig å akseptere at andre ikke deler den sammen troen som de selv har. Det kan være vanskelig å forstå tro og religion, siden det varierer så mye fra person til person og fra kultur til kultur.

Du har absolutt rett til å tro på det du vil, men likevel er det viktig å respektere at andre tenker ulikt deg.

Opplever du at tanker om dommedag plager deg vil jeg anbefale deg å snakke med noen om dette. Du kan snakke med helsesøster på skolen, en sosiallærer eller andre som du stoler på.

Du kan også bruke chatten til Røde Kors kalt Kors på halsen. Den er anonym og gratis.

Håper svaret mitt var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen Psykiatrisk sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Retten til religionsfrihet

Jente føler seg fri (colourbox.com)

Du har rett til å velge selv om du vil ha en religion eller ikke, hva du vil tro på, og hvordan du vil utøve religionen din.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ytringsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ytringsfrihet