Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg skrive dialekt på norskprøvene?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

eg Fant ikje noe passende tema så jeg tok bare ytringsfrihet. Men over til spørsmålet. Når jeg var liten altså frem til jeg vsr ca. 3 år bodde eg i nord Norge. Men så føtta me til Østlandet. Jeg veksla ettervært over tel østlandsdialekt. Dette er noe jeg angrer på nå i en alder av 14 år eller eg har angra på det i noken år men eg føle ikje at jeg bare plutselig kan bytte heilt måten å snakke på. Liksom det blir veldig rart om eg plutselig kjem på skolen en dag og prate heilt annerledes. Med mamma prate eg nordnorsk, mens med pappa prate eg østlandsdialekt. Men eg føle meg mye meir som meg sjøl når eg prate med ho mamma. Så det blir vel veldig rart om eg plutselig bytte heilt måte å prate med vennan mine? Noe annet æ også lure på e om det e lov til å skrive eg eller ikje f.eks. i norsken liksom? Fordi som dokker ser skriv eg litt rart litt blanding av dialekt og nynorsk? Eller noe. Men det æ lure på e om det e lov å skrive sånn i skoleoppgava f.eks.? Håpe på svar<33

SVAR

Besvart 20.04.2018 01:46:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Språkvalg på ungdomsskolen

På ungdomsskolen kan du velge mellom fremmedspråk, norsk/samisk fordypning eller engelsk fordypning. Hva bør du velge?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
account_circle