Hopp til hovedinnholdet

Har ikke religonsfrihet og utsatt for negativ sosial kontroll

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, har noen raske spørsmål. Har jeg som 17 år religionsfrihet? Til å velge om jeg ønsker å tilbe en religion, eventuelt hvilken, eller velge selv om det ikke er ønskelig. Hvis svaret er ja, hvorfor er det slik at den muslimske familien min forventer at jeg også tilber islam, og setter sine krav til meg på en så sterk islam-tilbeende måte at jeg føler tvang til å også tilbe denne religionen? Regler, krav og forventningene de har til meg er fullt sirkulert rundt religionen, og ikke av eget hjerte. Jeg vet ofte ikke om det er foreldrene mine sitt ønske at jeg ikke skal være sammen(kjæreste) med ikke-islam tilbeende mennesker, eller om det kommer av eget ønske. Er det dem selv som forbyr homofili eller er det fordi det ikke er akseptert av religionen? PS: er klar over at kultur henger mye sammen med dette, som også gjør det til en svært komplisert situasjon. Opplever også negativ sosial kontroll, og har ønske om å flytte ut ved fylt 18, noe jeg ikke får lov til pga religion? er forvirra

SVAR

Besvart 14.05.2019 13:12:40
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er tvangsekteskap?

Tvangsekteskap er når du ikke kan velge selv hvem du vil gifte deg med, om du vil være ugift eller utsettes for psykisk press og trusler om å gifte deg.

 

Les mer
attach_file

Retten til religionsfrihet

Du har rett til å velge selv om du vil ha en religion eller ikke, hva du vil tro på, og hvordan du vil utøve religionen din.

 

Les mer
attach_file

Lover og regler - Tvangsekteskap

Å tvinge noen til å inngå ekteskap er forbudt ved norsk lov og krenker grunnleggende menneskerettigheter.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet om du har problemer hjemme

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

 

Les mer
attach_file

Utsettes du for sosial kontroll?

Bestemmer dine foreldre over fritiden din? Kontrollerer de din mobil og PC? Bestemmer de hvilke klær du kan bruke? Er det så sterk kontroll at du ikke får hverdagen din til å fungere med venner, lekser, fritidsaktiviteter og lignende?

 

Les mer
account_circle