Hopp til hovedinnholdet

Sier læreren det til foreldrene mine?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Visst jeg sier til læreren min at jeg har vert gravid, sier han det til foreldrene mine da? trenger svar fortest mulig!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg kan ikke si deg helt sikkert hva som kan skje hvis du forteller læreren din at du har vært gravid.  Læreren din skal jo være en støttespiller for deg, men skal også si ifra til dine foreldre hvis det er ting som de bør vite for å gjøre foreldrejobben sin. 

 

Nå forstår jeg deg slik at du har vært gravid og ikke er det lenger.  Da burde det jo ikke bli noe problem om du sier ifra til læreren, men læreren har altså ikke nødvendigvis mulighet eller plikt til å holde informasjonen unna foreldrene dine.  Det beste er nok at du selv avklarer med læreren at dette er noe han/hun ikke må si videre.  Hvis du får et løfte om det, så kan du nok være trygg.

 

Jeg vet jo ikke hvorfor du eventuelt skal si dette til læreren.  Hvis det er mulig, så er kanskje det greieste at du ikke sier noe.  Hvis du trenger hjelp i forhold til dette, skal du selvsagt be om det.  Helsevesenet har en strengere taushetsplikt enn læreren, så du kan prate med helsesøster eller lege om dette uten at foreldrene dine får vite det. 


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ytringsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ytringsfrihet