Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler det som at jeg ikke kan snakke høyt om min mening

Jente 15 år
 

Spørsmål

Nå som det er veldig mye om 22-juli rettsaken, har jeg, som alle andre, gjort meg opp en mening. Men jeg føler det som at jeg ikke kan snakke høyt om min mening. Det har på en måte litt "forbudt" å mene noe annet enn at man egentlig bare drepe gjerningsmannen og at han ikke har rett til noe. Men jeg mener ikke dette. Og nei, jeg er ikke psykotisk og liker at folk blir drept, jeg er bare for lover, jeg er for lovverket, og jeg er for at ting skal li gjort ordentlig. Jeg mener at rettsaken skal være ordentlig, alle skal få snakke, og dette skal li gjort ordentlig. Jeg liker ikke når folk sier at ABB ikke burde få snakke, for det burde han. Det er sånn en rettsak er bygd opp. Jeg vet ikke om folk sier sånn av manglende kunnskap eller fordi de vil bli "godtatt" av andre. Jeg har heldigvis en venninne som mener det samme som meg, og begge vi to er veldige glade for at vi har hverandre å snakke med om dette. Jeg prøvde å snakke med foreldrene mine, men det endte med at jeg ikke fikk lov til å følge med på rettsaken på tv. Jeg skjønner ikke hva som er galt.. Jeg mener bare at man skal la de profesjonelle gjøre jobben sin her, og ikke bry seg altfor mye om ting man ikke vet noe om. Jeg støtter ikke på noen måte det han har gjort, absolutt ikke, jeg mener bare at alle skal ha like rettigheter uansett hva. Jeg mener også mye mer utover dette, men vet du hva? Jeg tør ikke skrive det. Norge har ikke så bra ytringsfrihet som folk tror, når ikke engang en femten år gammel uskyldig jente får si sin mening uten å bli beskyldt for å støtte en massedrapsmann.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til oss
 

Du har lov til å ha dine meninger om dette.  Bra du har en venninne som du føler du kan prate med om hvordan DU tenker og opplever dette.  Jeg tenker at det nok kanskje er en form for redsel hos de andre for "farlige meninger" når du opplever at det du sier/mener ikke aksepteres. Kanskje legger de andre tolkninger i det, enn det du i utgangspunktet mener også.  Hvis man bringer inn litt andre perspektiv enn flertallet i en diskusjon, er ikke det galt, men man må regne med litt motstand.  -Det er kanskje den motstanden du opplever.  Prøv å se på det som det og ikke som at det du sier slett ikke aksepteres.

 

Fortsett å ha bevisste tanker og meninger.  Tanker og meninger utvikles jo også i diskusjon med andre. så fortsett å diskutere. 


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ytringsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ytringsfrihet