Hopp til hovedinnholdet

Kan mine foreldre gi meg husarrest for å være uenig med dem?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg krangler med foreldrene mine noen ganger, men når jeg kommer med min mening om saken eller synes at deres mening er urettferdig blir jeg sendt ned på rommet fordi at de ikke liker min mening. Kan de sende meg på rommet fordi at min mening er annerledes enn deres?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Foreldrene dine har ansvaret for deg frem til du fyller 18 år, og de kan bestemme over deg. Foreldre har lov til å gi barn husarrest. Jeg kan dessverre ikke gi deg noe klart svar på når dine foreldre kan og ikke kan gi deg husarrest. Det er heller ingen regler som bestemmer noen maksgrense på hvor lenge en husarrest skal vare. Foreldre har ansvar for at barna har det trygt og godt.

Kanskje du kan snakke med moren og faren din om hvordan du har det?  Hvis du forklarer dem hvordan du føler det når du får husarrest for å være uenig med dem, kan det hende at de kan tilpasse seg litt til dine ønsker. Antagelig ønsker dere alle tre at dere skal kunne ha det hyggelig hjemme. Hvis du klarer å komme i dialog med dem kan det jo også hende at dere kan løse konflikter ved å snakke sammen i stedet for at de straffer deg med eksempelvis husarrest.

Se artiklene nedenfor!

Med vennlig hilsen

Juristen (www.ung.no)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Ytringsfrihet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om ytringsfrihet