Hopp til hovedinnholdet
Ung.no på Snapchat
Nervøs jente (colourbox.com)
Nervøs jente (colourbox.com)

A-Å

Uopredd seng (colourbox.com)

Eksempler på incest og seksuelle overgrep

Hva betyr det å være utsatt for incest eller seksuelle overgrep? Når et barn eller en ungdom blir utsatt for seksuelle overgrep, opplever de at en ungdom eller en voksen gjør noe med kroppen deres som de ikke har lov til.

#MeToo
Et rødt åttekantet skilt hvor det er tegnet ei dame og det er hender som tar på underlivet og puppene til dama. Nedenfor skiltet står det en emneknagg - hashtag - og MeToo. (www.colourbox.com)

Har du opplevd uønsket seksuell oppmerksomhet? Kampanjen #Metoo har fokus på seksuelle overgrep og trakassering.

Sett dine egne grenser
Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett. Men helt innerst må det alltid være et område som bare er ditt.

Har du opplevd seksuelle overgrep?
Gutt ringer

Opplevd uønsket berøring eller seksuelt overgrep? Føler du deg alene om det du har opplevd? Både gutter og jenter kan utsettes for overgrep.

Ringer du Alarmtelefonen på 116 111 (gratis/anonymt) får snakke med noen som forstår og kan hjelpe deg.

Overgrep fra noen du kjenner
Overgrep (colourbox.com)

'Det var godt å komme vekk hjemmefra og slippe å ligge livredd i senga å vente på en spesiell person som pleide å komme inn til meg om natta. Jeg har lært at det jeg opplevde ikke var min skyld og at jeg er sterk som har kommet så fint ut av det.'

Det er hjelp å få. Ring 80057000 nå! Alltid åpent.