Hopp til hovedinnholdet

Hva vet du om mat og kosthold 2

1. Tallerkenmodellen kan hjelpe oss til å sette sammen maten på middagstallerkenen på en sunn måte. Hvilken tallerkenmodell er riktig for folk flest for å ha et generelt sunt måltid?
2. Raspeballer er norsk tradisjonsmat. Hva serveres tradisjonelt sammen med raspeballer?
3. Kjøkkenkluten kan være en bakteriebombe. Hvor ofte bør man som en tommelfingerregel bytte til ny, ren klut?
4. Enkelte matvarer er merket med et nøkkelhullsmerke. Hva betyr det at en matvare er nøkkelhullsmerket?
5. Hva kan du lage av de fire ingrediensene flytende margarin, vann, mel og egg?
6. Hva menes med å være i «postiv engergibalanse»?
7. Vi deler smakene inn i salt, søtt, surt, bittert og….
8. Hvilken aldersgruppe er mest utsatt for å få jernmangel?
9. Hvilken av disse rettene er samisk festmat laget av reinsdyrkjøtt?
10. Lammekjøtt er typisk sesongvare i Norge. Når er det sesong for lammekjøtt?
11. Hvordan kan du se om et brød er grovt?
Utskriftsversjon