Hopp til hovedinnholdet

Martin: Jeg føler meg trygg, når jeg har mobilen med meg overalt. Les innlegg Liten pil høyre

Kommentaren

Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

A-Å

Russ

Drikkepress
En gjeng som drikker øl (colourbox.com)

Enten du har valgt å vente med å drikke alkohol eller du har valgt å være helt avholds, så har du kanskje opplevd at du må forsvare valget ditt? Få gode tips til hvordan du kan takle drikkepress her!

Kjøpt russeutstyr du angrer på?
russebukse jente (colourbox.com)

Har du kjøpt russeklær i feil størrelse, eller er teksten på russekortet feil? Vanlige forbrukerrettigheter gjelder også for russen, og Forbrukerrådet gir råd om hvordan du bør gå fram hvis du har kjøpt noe du angrer på eller ikke fått det du skulle.

Pass ekstra godt på vennene dine på fest!
Kjernekar (kripos.no)

Det er viktig å ta vare på venner, også på fest. Visste du at 40 % av alle anmeldte voldtekter skjer i forbindelse med inntak av alkohol? Pass på venner og kjente, følg med ekstra og si fra når noen mister kontrollen.

Du kan være den som gjør en forskjell.

Jeg vil ikke være russ - hva skal jeg si?
Gutt som ikke vil være russ

"Hei. Jeg er egentlig russ neste år, men har ikke lyst til å bruke masse tid og penger på russetiden. Faktisk vet jeg ikke om jeg vil være russ i det hele tatt. Er det noe galt med meg? Ingen tenker jo sånn(...)".

Småbrisen eller dritings?

Hvor går grensen din?
Husk å ta vare på venner som har drukket for mye.

Småbrisen eller dritings?

Eksamen etter russetida?

Syns du eksamensperioden for avgangselever bør starte i god tid etter russefeiringen?
Eksamen etter russetida?

Ikke fått russeklærne du bestilte?
Russ (colourbox.com)

Er du russ i år og klar for fest og moro? Da har du kanskje bestilt russedress og andre effekter. Men hva gjør du hvis varene du har bestilt aldri kommer? Les hva som skjedde med Line.

Slik får du sikrere russebuss

Russebuss
Slitte dekk, dårlige bremser, slark i styringa og manglende bilbelter er ingen god idé. Sikkerheten må prioriteres - også i russetida.

Vaksine mot smittsam hjernehinne-betennelse
Vaksine mot hjernehinnebetennelse (ung.no)

Ungdom som skal delta aktivt i russefeiringa blir oppfordra til å vurdere å vaksinere seg mot meninkokokk A,C,W og Y. Sjølv om vaksina ikkje dekkar alle typar av meningokokkbakterien, kan den hindre ein stor andel av meningittilfella hos russ.

Smart å vite om russebil og russebuss
Russebil (colourbox.com)

Når russetida nærmer seg er det mange som vurderer å skaffe seg russebil eller russebuss. Det kan være kjempemorsomt og veldig sosialt, men husk å sette deg inn i regelverket - ellers kan det hende bilen eller bussen ikke kommer på veien i det hele tatt!