Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

A-Å

Overfall (colourbox.com)

Hva er vold?
Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien eller i kjæresteforholdet sitt. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever!

Utsatt for vold?
Mann slår jente (colourbox.com)

Du har vært utsatt for vold om du er blitt påført en fysisk skade, eller en psykisk skade som angst, nedtrykthet, problemer med å konsentrere deg og lignende. Da er det viktig at du får hjelp.

Ring alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116111 nå.

Er det oppdragelse eller vold?
Krangle mellom mor og sønn

Foreldre skal oppdra barn, men har ikke lov til å utsette dem for vold. Det kan være vanskelig å vite hvor grensa går mellom hva foreldre har lov til og hva de ikke har lov til, og når oppdragelse blir til vold.

Ungdom som bruker vold
Sinna?

Er du ofte aggressiv? Havner du ofte i slåsskamp? Slår du andre når du blir sinna eller fortvila? Har du hevntanker nesten hver dag? Dersom du får ja på én eller flere av spørsmålene, kan du ha et volds- eller aggresjonsproblem.

Hvorfor blir du sint?
Sinna jente (colourbox.com)

Sinne er en normal følelse som vi alle har. Spørsmålet er derfor ikke om vi er sinte, men hvorfor vi blir sinte og om vi opplever å ha kontroll over sinnet. Les artikkelen og lær mer om hvordan du kan takle ditt eget sinne.

Innlegg: Det har vært så mye bråk hjemme
lei seg (colourbox.com)

Innlegg fra en jente som har opplevd å ha det vondt hjemme, men som har kommet ut av det

Når jeg tenker på min barndom, får jeg grusomme og triste minner i hodet. Jeg vil gjerne dele denne historien til andre ungdommer som også har et familieproblem, og fortelle dem at selvom det er tøft, ikke gi opp. Og at de kan lære litt av denne historien.

Sinna? Sånn kan du mestre det!
sint jente(colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den sinte og de det går ut over. Alle går inn for det kan lære å mestre sinnet sitt bedre. Her finner du noen tips på veien om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Overgrep og vold i kjæresteforhold
Jente skremt av kjæreste (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Har du tenkt at det blir sikkert bedre etter hvert? Det er viktig at du får hjelp! Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Seksuell trakassering
Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Vold på skolen
vold på skolen (colourbox.com)

I artikkel 28 i FNs konvensjon om barnets rettigheter står det at alle barn har rett til utdanning, og at skolens oppdragelse skal respektere barnas menneskeverd. En skole som ikke er trygg, er ikke et godt sted for læring.

Kan gutter utsettes for vold på grunn av ære?
Gutt blir slått (colourbox.com)

Mange gutter opplever også press, tvang og vold på grunn av hvordan de oppfører seg, hvilke venner de har, dersom de ikke passer godt nok på sine søstre, og når det gjelder ekteskap. Dette kalles æresrelatert vold. Her finner du også hjelpeinstanser.

Utelivsguide - kom deg trygt hjem
Drikker øl

En utelivsguide for deg som har begynt å gå på fest! Hva du kan gjøre for å unngå vold? Hvordan kan du forsøke å reagere dersom du kommer opp i en voldelig situasjon? Husk å ha det fint - og kom deg trygt hjem!

- Truer en annen med vold
Gutt truet med bank (colourbox.com)

Jeg blir plaget av et par stykker i nabolaget, og er lei av å høre dem snakke dritt om meg. Jeg ropte til den ene av dem at jeg skal få med et par kompiser og knekke fingra på ham for å lære ham å holde kjeft. Er det ulovlig å si sånt?

Sinna? Sånn kan du mestre det!
sint jente(colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den sinte og de det går ut over. Alle går inn for det kan lære å mestre sinnet sitt bedre. Her finner du noen tips på veien om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre