Dra på utveksling i Europa

Erasmus+ er EUs program for utdanning, opplæring, ungdom og idrett. Hvert år vil tusenvis av norske barn og ungdommer delta i programmet. Vil du bli en av dem?

Jente som holder EU-flagg. Foto: Unsplash.
FOR ALLE: Praksis i utlandet, ungdomspolitisk arbeid og utenlandsstudier er noe av det Erasmus+ kan bidra til. Foto: Unsplash

Erasmus+ er verdens største utvekslingsprogram. Norge deltar i programmet sammen med medlemsland i EU. Skoler, idrettslag, fritidsklubber, ungdomsorganisasjoner, kommuner og ungdomsgrupper er noen av dem som kan søke om støtte.

Slik kan du delta

Ungdommer kan delta i Erasmus+ på mange måter:

  • Lærlinger kan ta praksisopphold i utlandet.
  • Studenter kan ta deler av graden ved et universitet i utlandet.
  • Skoleelever kan dra på utveksling med klassen.
  • Dersom du er med i en ungdomsorganisasjon, kan du dra på gruppeutveksling for å møte ungdommer fra et annet land.
  • Dersom du er del av en ungdomsgruppe kan du søke om støtte til å gjennomføre et prosjekt med ungdommer i et annet land.

Du kan ta kontakt med skolen eller organisasjonen du er tilknyttet for å høre hvilke muligheter som finnes, eller kontakt ett av kontorene som administrerer Erasmus+ i Norge:

Redusere arbeidsledighet og forhindre frafall

Målet til Erasmus+ er å heve kvaliteten på utdanning og opplæring i Europa. Gjennom studier eller deltakelse i internasjonale ungdomsprosjekter som er finansiert av Erasmus+, skal unge få kompetanse det er behov for i arbeidslivet.

Andre mål er å redusere arbeidsledighet blant unge, hindre frafall i skole og å få ungdommer til å engasjere seg i samfunnet. Erasmus+ skal bidra til inkludering og til å utjevne forskjeller.

Vil du vite mer om Erasmus+? Sjekke ut denne siden.

Skrevet av Redaksjonen, ung.no

Sist oppdatert: 20.04.2020

Offentlig og kvalitetssikret
Jente som holder EU-flagg. Foto: Unsplash.
FOR ALLE: Praksis i utlandet, ungdomspolitisk arbeid og utenlandsstudier er noe av det Erasmus+ kan bidra til. Foto: Unsplash
Fikk du svar på det du lurte på?
Les også

Vil du ut i verden?

Studier, jobb eller frivillig arbeid i utlandet gir deg minner for livet og erfaringer du ikke finner hjemme.

Jente planlegger reise (colourbox.com)

10 steg til utdanning i utlandet

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

Gutt jobber på skolen (colourbox.com)
Aktuelt

Små og store penisplager

Ser du noe på penis som ikke har vært der før? Noen plager er ufarlige og forsvinner av seg selv, andre er mer alvorlige og må behandles. Her er en oversikt.

HJELP?! Noe ukjent som skjer i underlivet? Gradvise forandringer som skjer i ungdomstiden er som oftest helt normal. Foto: Colourbox

Er det toll på gaver fra utlandet?

Får du tilsendt en gave fra en privatperson bosatt i utlandet, er den toll- og avgiftsfri hvis verdien på varen er 1 000 norske kroner eller mindre.

Pakke leveers ut fra posten (colourbpx.com)

Be om hjelp hvis du strever psykisk

Livet består av både oppturer og nedturer. Det er normalt å ha vanskelige tanker og følelser i perioder. Noen ganger kan du trenge litt hjelp for å takle det.

Tenåringsgutt lener seg på tenåringsjente mens han holder rundt henne.