Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine liker mine søstre bedre enn meg.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente som blir 13 i år! Jeg er skikkelig lei meg hver dag.... foreldrene mine kjefter og kjefter. Akkurat nå så er eg irritert og lei meg. Jeg skulle rydde i stuen også skulle vi spise taco. Men jeg har to søstre som er irreterende og frekke. En som blir 16 og en som blir 20. Vi har en hund og her gang jeg går lange turer med han som sier søstrene mine:"du går jo Aldri på tur med han, og så sier de til foreldrene mine at " kan ikke hun gå med han" jeg blir så irritert!! Moren min liker bedre søsteren min som blir 16 og faren min liker bedre søsteren min som blir 20. Ingen liker meg og de gjør alt så urettferdig. Akkurat nå spiser jeg taco på kjøkkenet på grunn av at de blir sur og mener at eg maser som en høne. Det sårer veldig. Jeg får ikke sagt det jeg mener. De behandler meg som en høne som ikke er like mye verdt. Hjelp meg! Hva kan jeg gjøre? Jeg orker ikke dette lenger, de sliter meg ut. Den eneste som forstår er hunden min!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er skikkelig leit å høre at du har det så vanskelig. Det er altid sår å føle seg mindre elsket. har du snakket med foreldrene dine om hvordan du føler det? Som tenåring ser man ofte anderledes på livet enn foreldre. Eget humør kan være svingende, noe som gjør at man også er sur mot foreldre. Dette takler ikke foreldre like godt. 

Dersom du synes det er vanskelig å snakke med dem er det lurt å velge ett tidspunkt der alle ikke er i dårlig humør i utgangspunktet. Du kan også skrive et brev om hvordan du har det. Er det noen andre som kan hjelpe deg snakke med dem om dette blir for vanskelig? Besteforeldre, tanter eller onkler eller lingnende? 

Det kan være god å snakke med noen andre om hvordan du har det. Helsesøster eller sosiallærer kan være gode å snakke med. Kanskje du også kan få noen tips derfra om hva som er lurt å si.

Håper dette kan være til nytte for deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Søskenkrangel

Krangler (colourbox.com)

Har du opplevd å krangle med søster eller bror? Får du kjeft fordi du "alltid" starter en krangel med søsken? Eller er det kanskje du som er den irriterende lillesøsteren eller lillebroren?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie