Hopp til hovedinnholdet
Ung.no på Snapchat
Nervøs jente (colourbox.com)
Nervøs jente (colourbox.com)

Jeg er lei av familien min. Pappa slår.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er egt 11 år gammel men jeg er så lei av familien min. Pappa slår meg hele tiden, nå har jo pappa vært på foreldresamtale og lærerne sa at jeg var dårlig i matte det vet jeg jo men det likte ikke pappa senere idag skal han stille meg matte spørsmål vær gang jeg svarer feil skal ha slå meg med en lade kabel. Jeg er så jævla lei av Pappa han vil altid slå han slo meg fordi jeg ikke hadde øvd på matte hjemme fordi jeg er dårlig men dette er ikke første gangen han slår han slått meg sånn ca 10000 ganger! vær så snill noen mulighet til å få nye foreldre?? pliss ja altså papppa slår meg. Jeg har jo sakt til mamma at jeg kommer til å si dette til Helsesøster så ble hun sinna og sa "Det er vanligt å slå barna i Norge" jeg bare tenkte sånn "Ehh. nå tar du feil" men jeg vil få nye foreldre jeg er altid redd for å komme hjem når jeg er ute hos venner fordi jeg roper hele tiden til meg.

Besvart 21.04.2017 13:15
 

Svar
Hei

Det er skikkelig modig av deg at du forteller om situasjonen din hjemme. Du forteller at du er lei av familien din, at pappa slår deg og at moren din sier at det er vanlig å slå barn i Norge. Du forteller at du er redd for å komme hjem.

Det er trist å høre at du har det sånn hjemme, og jeg skjønner at du er lei av å ha det sånn. Ingen barn skal være redd for å komme hjem, eller bli slått av foreldrene sine. Dette er vold, og du har rett i at dette ikke er vanlig. Det er faktisk ulovlig å bruke vold i Norge. Uansett hva du gjør, har ikke pappa lov til å slå deg.

Jeg tror det er lurt at du forteller helsesøster om det du opplever hjemme, og at mamma blir sint når du forteller at du skal snakke med helsesøster. Kanskje har du også andre voksne du stoler på som du kan snakke med. Da kan de voksne hjelpe til med å kontakte Barnevernet. Barnevernet har ansvaret for at alle barn i Norge skal ha det trygt i sin familie. 

Du kan også ringe Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge. Dit kan du ringe uten å si hvem du er, og det er gratis.

Jeg håper du får den hjelpen du trenger.

 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

- Hva kan jeg snakke med Alarmtelefonen om?

Alarmtelefonen 116111

Jeg har sett reklame for Alarmtelefonen for barn og unge, jeg har det ikke bra, men vet ikke hva jeg kan snakke med dem om?

Les mer

Er det oppdragelse eller vold?

Krangle mellom mor og sønn

Foreldre skal oppdra barn, men har ikke lov til å utsette dem for vold. Det kan være vanskelig å vite hvor grensa går mellom hva foreldre har lov til og hva de ikke har lov til, og når oppdragelse blir til vold.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie